
شرح کامل شناخت از تخم مرغ فاسد و سالم ، تمام اطلاعاتی که باید بدانید در این پست پر 7 را در زیر پیدا خواهید کرد.
کیفیت تخم مرغ و سه نوع تقسیم میکنیم.A.B.C
شرح در جدول زیر امده است
A | سفیده تخم مرغ باید غلیظ باشد و تخم مرغ باید زرده گرد و در مرکز آن خوب باشد. سلول هوا باید کوچک و حداکثر تا عمق 6 میلی متر باشد و زمانی که تخم در جهت عمودی کج می شود کمتر از 6 میلی متر در هر جهت حرکت می کند. تخم مرغ باید عاری از لکه های گوشتی باشد و پوسته آن تمیز، ترک خورده و محکم نباشد. مقدار سفیده تخم مرغ باید حداقل 55 واحد باشد. (این اندازه گیری کیفیت پروتئین یک تخم مرغ را بر اساس ارتفاع سفیده تخم مرغ بررسی می کند. تخم مرغ های تازه و با کیفیت بالاتر نسبت به تخم مرغ های بی کیفیت سفیده ضخیم تری دارند.) |
درجه B
طبیعی مختلط |
تعداد بسیار کمی از این تخم مرغ ها در خرده فروشی ها فروخته می شوند. زرده کمی صاف و سفیده نازک تر از سفیده تخم مرغ های واجد شرایط درجه A است. سلول هوا حداکثر عمق 9 میلی متر دارد و وقتی تخم مرغ کج می شود کمتر از 12 میلی متر در هر جهتی حرکت می کند. پوسته ترک خورده نیست، ممکن است بافت خشن داشته باشد و ممکن است کمی کثیف یا لکه دار باشد. سفیده تخم مرغ باید حداقل 35 واحد باشد. |
درجه C
کثیف |
اینها در خرده فروشی ها فروخته نمی شوند. زرده صاف است و ممکن است به شکل مستطیل باشد، در حالی که سفید آن نازک و آبکی است. پوسته ممکن است ترک خورده و یا لکه دار |
تازگی تخم مرغ طبق عکس بزیر میتوانید مشاهده کنید
اندازه فضای هوا تعیین می شود. با زوال تخم مرغ، فضای هوا منبسط می شود. قرار دادن آن در یک کاسه آب نمک می تواند تازگی یک تخم مرغ را آزمایش کند. تخممرغ تازه به پهلو در ته، تخممرغ یک هفتهای در ته میخوابد و تخمهای دو تا سه هفتهای بهطور عمودی میایستند.
یک زرده تخم مرغ تازه یک گنبد سفت خوب تشکیل می دهد در حالی که سفیده تخم مرغ سفت و سفت در اطراف زرده قرار می گیرد.
یک زرده تخم مرغ کهنه صاف و سفیده آن آبکی به نظر می رسد.
یک غشای تخم مرغ ۳ هفته ای در اطراف زرده پاره می شود و زرده پخش می شود. سفیده کاملاً آبکی است.
محتویات داخل تخم مرغ
زرده
شرح | |
زرده | زرده یا قسمت زرد حدود 33 درصد وزن مایع تخم مرغ را تشکیل می دهد. حاوی تمام چربی تخم مرغ و کمی کمتر از نیمی از پروتئین است. به استثنای ریبوفلاوین و نیاسین، زرده حاوی نسبت بیشتری از ویتامین های تخم مرغ نسبت به سفیده است. تمام ویتامین های A، D و E تخم مرغ در زرده وجود دارد. زرده تخم مرغ یکی از معدود غذاهایی است که به طور طبیعی حاوی ویتامین D است. همچنین زرده حاوی فسفر، منگنز، آهن، ید، مس و کلسیم بیشتری نسبت به سفیده است و حاوی تمام روی است، زرده تخم مرغ بزرگ حاوی حدود 59 عدد است. کالری تخم مرغ های دو زرده اغلب توسط جوجه های جوانی تولید می شود که چرخه های تولید تخم آنها هنوز کاملاً هماهنگ نشده است. آنها اغلب توسط مرغ هایی تولید می شوند که به اندازه کافی برای تولید تخم های بزرگ هستند، ژنتیک نیز یک عامل است. گاهی اوقات یک مرغ در طول دوران تخمگذاری خود تخمهای دو زرده تولید میکند. به ندرت، اما غیرعادی نیست که یک مرغ جوان تخمی تولید کند که اصلاً زرده نداشته باشد. گاهی اوقات دور زرده تخم مرغ های سفت پخته حلقه ای متمایل به سبز وجود دارد. این نتیجه ترکیبات گوگرد و آهن در تخم مرغ است که در سطح زرده واکنش نشان می دهد. گاهی اوقات ممکن است چندین حلقه سبز متحدالمرکز در زرده تخم مرغ سفت پخته شده دیده شود. یک زرده در مرغ به صورت حلقه ای ایجاد می شود. آهن در غذای مرغ یا آب با تشکیل حلقه ها ممکن است باعث این رنگ شود. رنگ زرده بستگی به رژیم غذایی مرغ دارد، اما باید زرد طلایی روشن و بدون رگه های خونی یا لکه باشد. به خوبی گرد در سطح صاف، و به خوبی از آلبومین برجسته شده است. یک سایه یکنواخت. بلاستودرم یا لکه جوانه نباید تغییر رنگ دهد. اما غیرعادی نیست، برای یک مرغ جوان تخم مرغ بدون زرده تولید می کند. گاهی اوقات دور زرده تخم مرغ های سفت پخته حلقه ای متمایل به سبز وجود دارد.
این نتیجه ترکیبات گوگرد و آهن در تخم مرغ است که در سطح زرده واکنش نشان می دهد. گاهی اوقات ممکن است چندین حلقه سبز متحدالمرکز در زرده تخم مرغ سفت پخته شده دیده شود. یک زرده در مرغ به صورت حلقه ای ایجاد می شود. آهن در غذای مرغ یا آب با تشکیل حلقه ها ممکن است باعث این رنگ شود. رنگ زرده بستگی به رژیم غذایی مرغ دارد، اما باید زرد طلایی روشن و بدون رگه های خونی یا لکه باشد. به خوبی گرد در سطح صاف، و به خوبی از آلبومین برجسته شده است. یک سایه یکنواخت. بلاستودرم یا لکه جوانه نباید تغییر رنگ دهد. اما غیرعادی نیست، برای یک مرغ جوان تخم مرغ بدون زرده تولید می کند. گاهی اوقات دور زرده تخم مرغ های سفت پخته حلقه ای متمایل به سبز وجود دارد. این نتیجه ترکیبات گوگرد و آهن در تخم مرغ است که در سطح زرده واکنش نشان می دهد. گاهی اوقات ممکن است چندین حلقه سبز متحدالمرکز در زرده تخم مرغ سفت پخته شده دیده شود. یک زرده در مرغ به صورت حلقه ای ایجاد می شود. آهن در غذای مرغ یا آب با تشکیل حلقه ها ممکن است باعث این رنگ شود. رنگ زرده بستگی به رژیم غذایی مرغ دارد، اما باید زرد طلایی روشن و بدون رگه های خونی یا لکه باشد. به خوبی گرد در سطح صاف، و به خوبی از آلبومین برجسته شده است. یک سایه یکنواخت. بلاستودرم یا لکه جوانه نباید تغییر رنگ دهد. این نتیجه ترکیبات گوگرد و آهن در تخم مرغ است که در سطح زرده واکنش نشان می دهد. گاهی اوقات ممکن است چندین حلقه سبز متحدالمرکز در زرده تخم مرغ سفت پخته شده دیده شود. یک زرده در مرغ به صورت حلقه ای ایجاد می شود. آهن در غذای مرغ یا آب با تشکیل حلقه ها ممکن است باعث این رنگ شود. رنگ زرده بستگی به رژیم غذایی مرغ دارد اما باید زرد طلایی روشن و بدون رگه های خونی یا لکه باشد. به خوبی گرد در سطح صاف، و به خوبی از آلبومین برجسته شده است. یک سایه یکنواخت. بلاستودرم یا لکه جوانه نباید تغییر رنگ دهد. این نتیجه ترکیبات گوگرد و آهن در تخم مرغ است که در سطح زرده واکنش نشان می دهد. گاهی اوقات ممکن است چندین حلقه سبز متحدالمرکز در زرده تخم مرغ سفت پخته شده دیده شود. یک زرده در مرغ به صورت حلقه ای ایجاد می شود. آهن در غذای مرغ یا آب با تشکیل حلقه ها ممکن است باعث این رنگ شود. رنگ زرده بستگی به رژیم غذایی مرغ دارد، اما باید زرد طلایی روشن و بدون رگه های خونی یا لکه باشد. به خوبی گرد در سطح صاف، و به خوبی از آلبومین برجسته شده است. یک سایه یکنواخت. بلاستودرم یا لکه جوانه نباید تغییر رنگ دهد. رنگ زرده بستگی به رژیم غذایی مرغ دارد، اما باید زرد طلایی روشن و بدون رگه های خونی یا لکه باشد. به خوبی گرد در سطح صاف، و به خوبی از آلبومین برجسته شده است. یک سایه یکنواخت. بلاستودرم یا لکه جوانه نباید تغییر رنگ دهد. رنگ زرده بستگی به رژیم غذایی مرغ دارد، اما باید زرد طلایی روشن و بدون رگه های خونی یا لکه باشد. به خوبی گرد در سطح صاف، و به خوبی از آلبومین برجسته شده است. یک سایه یکنواخت. بلاستودرم یا لکه جوانه نباید تغییر رنگ باشد
|
آلبوم | همچنین به عنوان سفیده تخم مرغ شناخته می شود. آلبومن بیشتر وزن مایع تخم مرغ را تشکیل می دهد، حدود 67٪. حاوی بیش از نیمی از کل پروتئین تخم مرغ، نیاسین، ریبوفلاوین، کلر، منیزیم، پتاسیم، سدیم و گوگرد است. آلبومین از چهار لایه متناوب از قوام ضخیم و نازک تشکیل شده است. از زرده به سمت بیرون، آنها به عنوان سفید ضخیم داخلی یا شالازیفر، سفید نازک داخلی، سفید غلیظ بیرونی و سفید نازک بیرونی تعیین می شوند. سفیده تخم مرغ با بالا رفتن سن نازک می شود زیرا پروتئین آن تغییر شخصیت می دهد. به همین دلیل است که تخممرغهای تازه در ماهیتابه بلند و سفت مینشینند در حالی که تخممرغهای بزرگتر تمایل به پخش شدن دارند. آلبومن بیشتر از آن که سفید واقعی باشد، مادی است. ظاهر کدر ناشی از دی اکسید کربن است. با بالا رفتن سن تخممرغ، دیاکسید کربن از آن خارج میشود، بنابراین آلبومین تخممرغهای مسنتر شفافتر از تخممرغهای تازهتر است. ترجيحاً به رنگ سفيد، با ماده متراكم، به ويژه در اطراف زرده كه آن را بالا مي آورد. نمای کلی آلبومین دیده شود. بدون لکه های خونی | |||||
شالازه | هر شالازه شبیه یک طناب ضخیم از آلبومین سفید در هر انتهای زرده است و آن را در مرکز اولین یا ضخیم ترین آلبومین (سفید) نگه می دارد. بدون لکه های خونی لایه های دیگر آلبومین کمتر متراکم هستند. | |||||
دیسک ژرمینال | ورودی لاتبرا، مجرای منتهی به مرکز زرده. دیسک ژرمینال به سختی به عنوان فرورفتگی جزئی روی سطح زرده قابل مشاهده است. شود، اسپرم از طریق دیسک ژرمینال وارد می شود، به مرکز می رود و جنین جوجه شروع به تشکیل میباشد
____________________________
|